Förändringar i det befintliga ger STORA intäktsförbättringar

Posted on november 30, 2011
Filed Under Allmänt om ämnet | Leave a Comment

Jag är beställare mot vår IT-avdelning för ett antal förbättringsaktiviteter som jag har identifierat och just nu sitter och kravställer. I mångt och mycket handlar det om att sajterna är felatigt uppbyggda, vilket i sin tur gör att vår synlighet i sökresultaten skadas, men det handlar också om en mycket tydligare närvaro i sociala medier, social shopping, egna affiliate-program osv.

För att man ska kunna få igenom sina krav så måste det sättas en prislapp på vad det väntas resultera i, antingen i minskad förlust eller, som i mina fall, ökad intjäning. Tidigare har jag slentrianmässigt satt 5 miljoner kronor som standard för det kan man ju inte ”bli hängd för”, det är mer än en obetydlig miljon och långt ifrån några svindlande summor. jag är dock tämligen övertygad om att mer eller mindre allt som jag är inne och roddar i, för det bolag jag jobbar i, resulterar i ökad försäljning med tiotals miljoner på årsbasis.

De förbättringsaktiviteter som jag är inblandad i nu får avsevärt (!) större effekter. Jag vågar inte skriva beloppet som jag räknar med avseende ökad försäljning (12-24 månader från klara lösningar), för då kan man nog ringa in någorlunda var jag jobbar, men jag kan säga så här. De där tiotals miljonerna för mina vanliga förbättringsaktiviteter räcker inte långt.

Coolt, men jag undrar ständigt om jag har räknat fel.

Be Sociable, Share!

Comments

Leave a Reply
Switch to our mobile site